פאה היא מסוג המוצרים שכדאי מאוד לשמור עליהם היטב. ראשית, מדובר בפריט לא זול, ואם כבר השקענו סכום כסף בלתי מבוטל ברכישתה, כדאי שהיא תשרת אותנו זמן רב, ושנית, ועוד יותר חשוב, הפאה הופכת לחלק בלתי נפרד מאיתנו וממי שאנחנו, וכפי שאנחנו נוהגים לשמור על עצמנו כך מן הראוי לשמור על הפאה.
תחזוקה יומיומית
הבסיס לשמירת הפאה לאורך זמן הוא הברשה יומיומית (כשהפאה לא על הראש). בפרט יש למנוע היווצרות קשרים בעורף ובחלקה העליון של הפאה. אם הפאה היא בעלת מבנה גלי, הסירוק מתבצע באמצעות אצבעות ובתנועות קלות ולא ע”י מברשת. ניתן להיעזר בספריי סיליקון, אבל יש לוודא שמדובר במוצר לשיער שמתאים לסוג הפאה שלך.
חפיפה
כפי שחופפים שיער “רגיל”, כך יש לחפוף גם פאות – אבל באופן טבעי התדירות נמוכה הרבה יותר. פאות שנחבשות באופן קבוע רצוי לחפוף פעם בחודש, ואם היא נקייה ונעימה אפשר גם בתדירות נמוכה יותר. כשהפאה נחבשת רק באירועים מיוחדים ובשבתות וחגים ניתן להסתפק בחפיפה אחת לחודשיים.
בכל מקרה, לצורך החפיפה יש לבחור מוצרי שיער מתאימים לסוג הפאה, כלומר גם שמפו וגם מרכך איכותיים. אחרי שימוש במרכך כדאי להבריש בעדינות את הפאה ואז להשאיר אותה עם החומר במשך כרבע שעה. לאחר מכן, שוטפים אותה היטב, סוחטים ואז נותנים לה להתייבש על מגבת באופן טבעי. אחת למספר חודשים ניתן להשתמש גם במסכת לחות, וכמובן שכדאי שגם היא תהיה איכותית ומתאימה לסוג הפאה.
אחסון נכון
כשהפאה לא על הראש, יש לחבוש אותה על ראש קלקר ייעודי ולקבע אותה באמצעות סיכה מיוחדת, כך שיישמר המבנה המדויק שלה. יש להקפיד על נעיצת הסיכה בתוך הרשת, בחלק האחורי או באזור האוזניים, ובשום פנים ואופן לא לעשות זאת באזור הסקין שכן הוא עדין ועלול להיפגע. במהלך נסיעות ניתן להניח את הפאה בשקית ניילון, לגלגל בעדינות ולאחסן אותה במזוודה – אבל רק אם עיצוב הפאה אינו עדין ועלול להיפגע.
שימוש בפאה בשטח
במהלך השגרה הרגילה קל למדי להקפיד על כל הכללים הנ”ל ולשמור על הפאה. גם כשיוצאים מהשגרה לחופשה או אפילו לטיול בתנאי שטח לא פשוטים רצוי להקדיש תשומת לב גם לפאה – בסוף היום, למשל, אפשר לגלגל את הפאה עם מספר רולים ולהשאירה כך למשך הלילה. לפני שחובשים את הפאה מחדש על הראש מנערים אותה, מקפיצים את השיער ומסדרים אותו עם סיליקון (שתמיד כדאי שיהיה בהישג יד כשיוצאים לחופשה).